Nemme Frikadeller

Frikadeller er en rigtig klassiker i det danske køkken, og der findes omtrent lige så mange frikadelleopskrifter, som der findes danskere - her er en opskrift på hvordan de kán laves.

Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.

Pil løget og riv det groft.

Rør løget og mel i, og mælken i til sidst.

Stegning:Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen.

Læg de formede frikadeller på en tallerken. Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.

Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.

Skru ned til middel varme. Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Tag frikadellerne af panden og kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.

Saucen:Bring boullionen i kog og rør majsstivelse ud i koldt vand.

Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen koge nogle minutter.

Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør.

Tips - Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.