Start med at blende tomaterne og hæld dem i en høj gryde.

Flæk chilifrugterne og skrab kernerne samt mellemvæggene ud. Bring tomaterne i kog, skru ned for varmen og lad dem simre.

Tilsæt chilifrugterne, samt vædden fra bønnerne og majsene, og lad det koge ind, indtil kødet fra chilierne har løsenet sig fra skindet. (ca. 2 - 2 1/2 time).

Hak løg og hvidløg mellemfint, brun kødet på en stor pande og tilsæt løget. Når kødet og løgene er brunet, sluk for panden og fordel bønnerne jævnt ud over kødet og bland det hele sammen.

Skrab frugtkødet af chillierne, og smid skindet ud. Bland kødet med løgene og bønnerne i gryden med tomaterne og kog det op, til det har en tyk konsistens. Serveres i dybe tallerkener med varme tortillabrød til.

Skal retten laves til flere, er det en god tommelfingerregel at huske på ca. én dåse tomater pr. person.