Chokoladekage

Lav den til gæster (mange gæster) - spises den alene kan den give akut mavepine ;-)

Rør blødt smør, mandler, flormelis, sukker, æg og 1 dl mel sammen til en jævn masse.

Tilsæt resten af melet og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile et par timer i køleskabet. Rul dejen ud, og læg den i en springform eller stor tærteform.

Dæk bunden med bagepapir. Dæk derefter bunden og siderne med dejen i et tyndt lag. Vær opmærksom på at dejen skal foldes ud over kanten for ikke at synke sammen under bagningen. Bag i ca. 30 min. ved 200°.

Bring piskefløde og sirup i kog og hæld den langsom over den hakkede chokolade under omrøring.

Rør til massen er blank og lun, og rør så smørret i. Hæld trøffelmassen i tærtebunden og lad den stå koldt i et par timer til den har sat sig. (Optimalt natten over i fryseren).

Server tærten med flødeskum, is, marinerede frugter o. lign.